Общо за 650 лева са щетите от нападението на маскирания бандит, който с нож в ръка извърши два грабежа в денонощни обекти в петък между 3 и 5 часа призори, съобщиха официално вчера от ОД на МВР. Според описанието, дадено от двете продавачки, които са били на смяна в магазина за цигари и напитки на ул.“Борисова“ и в бързата закуска „Трепач“ в „Дружба 3“, обирджията е на възраст 25-30 години, маскиран с плетена шапка с прорези на очите. В ръката си държал кухненски нож с 20-сантиметрово острие. От нонстопа, където успял да заплаши продавачката през шибъра на заключената врата, успял да взема само цигарите й, едно шише бира и наргиле, което в бързината изтървал на земята. Вместо да му даде оборота, както искал, момичето натиснало паник бутона и бандитът избягал. Там щетите са за 50 лева.
В бързата закуска нападателят успял да вземе оборота от 42 лева и мобилния телефон на продавачката, общо за 600 лева. Собственикът на обекта е решил да постави шибър на вратата и нощно време тя да се заключва. За двата обира са образувани досъдебни производства, извършителят се издирва по записи от видеокамерите.
Работещи по случая криминалисти смятат, че можея обирджията да е същият маскиран и въоръжен мъж, който успя да задигне оборота от три павилиона за вестници и цигари през август и септември. Два от тях са на бул.“Скобелев“, а третият - на спирката на пл.“Оборище“.