Керемидите, с които преди около година бяха препокрити покривите на сградите в двора на Дунавската задруга на майсторите на художествени занаяти, бавно, но упорито се свличат от местата си. Някои вече са надвиснали заплашително от стрехите на покрива и не след дълго ще паднат на земята. То само това да беше, ядосва се дърворезбарят Ангел Митрофанов. Погледнете билото на покрива - там керемидите са редени сякаш нарочно на зигзаг, обяснява той. Като ги погледне човек от портата, веднага се вижда, че работата е свършена през пръсти, не крие огорчението си Митрофанов и добавя: „Направо човек да го е срам, че тъкмо в Задругата на майсторите ремонтът е направен така, че да не остави и сянка на съмнение що за „майстори“ са действали!“.  
В момента друга бригада спешно прави замазки по постройката, където са разположени ателиетата на занаятчиите. Където е възможно, хората се опитват да поправят грешките на предишните, но за да се оправи всичко, трябва новите керемиди да се свалят и цялата работа, която преди малко повече от година глътна 105 000 лева, да се извърши наново. Керемидите не са наредени както трябва, под тях не е подмазано, кахърят се русенските творци и пазители на традиционните народни умения. Като приключваха „обекта“ миналата година, тогавашните работници обещаха да дойдат и да си довършат работата, но както и подозирахме, след като са си получили парите, никой не се вясна повече, казват от задругата.
Въпреки всичко майсторите не губят присъствие на духа и вече са готови с новата си изложба, на която ще покажат пред русенци своите умения и дарби. Експозицията ще се открие на празника на Света Петка - покровителката на сдружението, на 14 октомври от 17 ч в двора на задругата на улица „Витоша“ 18. Творците на стародавна и изконна българска красота, които правят чудеса от дърво, кована мед и желязо, везани шевици, иконопис и други шедьоври, ще представят и новия си каталог, който е изготвен благодарение на спечелен проект по общинската програма за подкрепа на художествени идеи.