За реда по време футболната среща между отборите на България и Хърватска, за вътрешната охрана е наета частна охранителна фирма. На проведената работна среща между представители на МВР и БФС, изрично е поставено условие към полицията по трибуните и пистите на стадиона да има само стюарди.

Единственият ангажимент на МВР в спортното съоръжение е бил осигуряването на агитката на гостуващия отбор.

"След като напрежението ескалира и възникнаха едновременно два инцидента на спортното съоръжение, се наложи намесата на полицейски служители, за да се предотврати разрастване на конфликтите. Пострадал е един служител на СДВР", обясниха от пресцентъра на МВР.

"Сбиването в сектор Б е било между привърженици на два български отбора, сред които полицията е влязла, за да възстанови реда по трибуните и да раздели двете агитки. По същото време в сектор Г, феновете на българския и хърватския отбори опитали да преодолеят загражденията и да се сбият. Това наложи служители от полицейските сили извън стадиона да се намесят, за да не допуснат инциденти със сериозни последици по трибуните. След своевременната намеса на органите на реда, ситуацията е овладяна. Основният ангажимент на полицията бе опазване на обществения ред на територията на града, предвид струпването на множество привърженици на различни футболни клубове в много питейни заведения в столицата. Преди и по време на срещата има петима задържани със забранени предмети", обявиха още от МВР.