Локомотив Пловдив победи втородивизионния Раковски с класическото 3:0 в контролна среща, която се игра на "Лаута".

И трите гола в този мач отбеляза звездата на "смърфовете" Мартин Камбуров. Резултатът бе открит в 15-ата минута, когато друг бивш играч на ЦСКА - Янко Сандански изведе Камбуров сам срещу Грабчев. Нападателят финтира елегантно вратаря на Раковски и почти от аутлинията прати топката в мрежата за 1:0. Четвърт час по-късно бившият футболист на Локо Петър Атанасов изскочи на стрелкова позиция, но след силния му шут топката рикошира в сглобката на вратата.

В 42-ата минута "червено-черните" удвоиха резултата след красива атака. Тя започна от Богомил Дяков по десния фланг, след което последва центриране в пеналта на гостите. Там Карагарен засече с глава, но в гредата, а при добавката Камбуров вкара за 2:0.

В самия край на първото полувреме Благой Наков центрира от фаул от границата на наказателното поле и Камбуров засече с глава за крайното 3:0. В 70-ата минута бе най-чистото положение за гостите. Юношата на Локо Пловдив Запрян Запрянов бе изведен сам срещу вратаря Скорчев, но шутира на педя от гредата в аут.