Свилен Иванов е третият депутат, който влиза в Народното събрание от листата на ГЕРБ в Русе, каквато беше прогнозата на „Утро“ още на 6 октомври. Това стана ясно официално вчера, след като Десислава Атанасова, която беше трета в русенската листа и водач в монтанската, предпочете да влезе като народен представител от Монтана. С това отстъпи мястото си на четвъртия в русенската листа - Свилен Иванов. Информацията бе потвърдена от самата Атанасова и от областния лидер на ГЕРБ Пламен Нунев.        
С това окончателно се изясниха имената на русенските депутати: Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Свилен Иванов от ГЕРБ, проф.Христо Белоев от БСП, Ферихан Ахмедова от ДПС, Искрен Веселинов от Патриотичния фронт, Румен Христов от Реформаторския блок и Георги Недев от ББЦ.
Юристът Иванов бе заместник-кмет по комуналните дейности и с влизането му в Народното събрание ръководното място се овакантява. Преди дни кметът Пламен Стоилов заяви, че постът носи тежки задачи и отговорности, затова те няма да бъдат разпределяни между останалите му заместници, а ще бъде назначен човек. Това обаче едва ли ще стане преди Нова година.