Десетки партньори от България и от чужбина и стотици приятели посрещнаха вчера в русенската печатница „Дунав прес“ за 150-годишния юбилей. В деня на отворените врати едно от най-модерните и най-авторитетните полиграфически предприятия в страната и на Балканския полуостров не прекъсна процеса на производство, но това се вписа в празничната атмосфера.
Така след поздравленията и размяната на подаръци гостите станаха свидетели на ритъма и атмосферата в предприятието, чиято продукция отговаря на европейските и световните стандарти. Партньорите на „Дунав прес“, които бяха подготвили представителни щандове, получиха паметни подаръци от изпълнителния директор на печатницата Николай Алексиев. А той и председателят на надзорния съвет на фирмата Венцислав Алексиев получиха много благопожелания и символни подаръци.
Кратко сърдечно тържество събра домакините и гостите следобед. Приветствия към управата на една от най-старите български печатници отправиха областният управител Симеон Иванов и кметът на Русе Прамен Стоилов. Всички гости получиха и луксозната книга „Русе като столица на книгопечатането 1864-1948“ на историка Иво Жейнов, отпечатана тази година в издателство „Дунав прес“.