Маскиран бандит направил два грабежа в денонощно работещи търговски обекти за два часа вчера призори, като заплашил младите продавачки с нож. От единия магазин нападателят не успял да вземе пари и се задоволил с кутия отворени цигари и шише бира. В другия накарал жената да му даде оборота и там за малко не се стигнало до кървава трагедия.
В три часа след полунощ бандитът се наврял до кръста през шибъра на заключената входна врата на денонощен магазин „Ники“ на улица „Борисова“, размахал ножа и поискал парите от касата. Лицето му било покрито със спусната до устата скиорска шапка с прорези за очите. Младото момиче се изплашило до смърт от ненадейната атака, отстъпило назад и успяло да натисне паник бутона. Като видял, че работата става дебела, бандитът грабнал цигарите на продавачката, оставени на рафта под шибъра, взел едно стъклено шише бира и се пресегнал да грабне рекламното наргиле. В бързината обаче го изпуснал на земята и избягал по тротоара в посока Централна гара.
Всичко станало за две минути, след което на място пристигнал патрул на охранителната фирма. Повикан е екип на Първо РПУ, който взел пръстови отпечатъци и иззел записите от камерата за видеонаблюдение.
В пет часа в същата охранителна фирма се получил сигнал по СОТ за проблем в нон стоп бърза закуска „Трепач“ на улица „Даме Груев“ в „Дружба 3“. На място изплашеното момиче казало пред охранителния екип, че в обекта влязъл мъж с нахлупена до устата плетена шапка с прорези за очите и поискал оборота с нож в ръка. То му дало наличните в касата 40 лева на банкноти и стотинки, но апашът грабнал и мобилния му телефон от плота. Момичето опитало да си го вземе обратно, при което замалко не било наръгано с ножа.
Повиканият полицейски патрул отново иззел записите от видеокамерата и вече издирва маскирания, като по неофициална информация дори има някои насоки за самоличността му.