Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов заяви пред „Утро“, че отборът му не трябва да подценява тима на „Две могили“ в дешното дерби за първенство на „В“ група. Двубоят в малкото градче ще започне в 16 часа, а Великов ще остане на трибуните, тъй като бе наказан за 2 мача по доклад на дежурния делегат след срещата с „Шумен 1929“. В негово отсъствие треньорският квадрат ще бъде зает от помощника му Людмил Киров.
„Нямам намерение да коментирам надълго това наказание. За мене то е пресилено. Ще си понеса санкцията. Толкова по въпроса! Целта ни сега е да вземем 3 точки срещу „Две могили“. Ясно е, че отборът на домакините ще иска да се докаже в мач срещу лидера в първенството. Нямаме болни, наказани и контузени футболисти. Георги Чакъров и Мирослав Будинов са възстановени напълно. Дано се получи среща, която да се хареса на публиката“, заяви Великов.
„Обективно погледнато, по-добрият отбор на „Дунав“  би трябвало да спечели този мач. При нас обаче играят отхвърлени и зачеркнати за големия футбол момчета, които наистина ще искат да покажат, че имат качества. Освен това повечето от нашите футболисти работят и не тренират редовно, докато подготовката в „Дунав“ върви на професионално ниво. Ще се хвърлим, пък каквото стане“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Две могили“ Илиян Памуков.
Интересното е, че Великов и Памуков са бивши съотборници. Двамата се засякоха за кратко, когато играеха в ЦСКА, но записаха повече мачове заедно с екипа на „Марек“ /Дупница/.
Очакванията са, че мачът в Две могили ще бъде посетен от сериозна група русенски фенове.
Както писа „Утро“, билетът за двубоя ще струва 1 лев.