Четири апартамента в три съседни квартала са били отарашени за 4 часа във вторник преди обед. Откраднатите пари, бижута и вещи са на обща стойност 4545 лева. Почеркът навсякъде е еднакъв - атаката е започнала с трошене на секретния патрон на входната врата. Това подсказва, че е действала бандата на взломаджиите, които съвсем скоро разбиха и ограбиха четири апартамента в „Здравец Изток“.
Първите две обрани жилища от новата серия са в два съседни блока пак в „Здравец Изток“ и са били „преслушани“ от 9.15 до 11.15 часа. От чекмедже на холна секция в единия апартамен е отмъкнато кожено портмоне с 260 лева. От другото жилище пък са откраднати 100 лева, златни бижута и цифров фотоапарат за общо 910 лева.
След тези два удара малко предиобед апашите са се прехвърлили в едно от старите блокчета зад кръстовището „Олимп“. Оттам са задигнати 500 лева, мъжки часовник, цифров фотоапарат и телевизор на стойност 1670 лева. Серията от домови кражби е завършила в апартамент в блок пред „Олимп“ в квартал „Здравец Север“. Там крадците се натъкнали на 1000 лева в брой и на скъп мъжки часовник, с което са заформили удара си на 1705 лева.