Четирима афганистанци сами провалили бягството си на Запад, като погрешка се качили тайно в каросерията на български камион, който вчера в 9.30 часа ги откарал вместо на Дунав мост до фирма в КТМ. След като водачът свалил платнището, за да могат работниците да разтоварят караните пластмасови изделия за дейността им, сред тях се появили уплашените физиономии на мъжете.
Чужденците били предадени на Гранична полиция. В хода на първоначалните разпити се разбрало, че те са се качили на камиона във вторник през нощта в района на Харманли. Афганистанците искали да отидат до Германия, но в тъмното не забелязали, че товарният автомобил е български и така вместо зад граница, попаднали в ареста.
Във вторник вечерта патрул на Гранична полиция задържал трима съмнителни мъже, които са озъртали на ТИР паркинга след КПП-то по пътя за Бяла. Чужденците нямали документи и се представили за сирийци. Според преводача обаче акцентът им е марокански, така че самоличността им засега е неизвестна.
Установено е, че преди два дни тримата нелегално са влезли в страната през турската граница и после са пристигнали до паркинга край Русе, където пътешествието им приключило.
Двете групи чужденци ще бъдат конвоирани до Елхово, тъй като не са заловени при опит да минат границата без документи.