Новият договор на Луис Суарес с "Ливърпул" приближи Бербатов само на крачка от "Арсенал", пише "Стандарт". "Топчиите" заявили преди броени дни, че ще направят опит да купят българина, ако се провали трансферът на Канибала в Северен Лондон. Венгер беше готов да плати освобождаващата клауза на уругвайския голаджия от "Ливърпул" на стойност 40 млн. паунда. В крайна сметка Суарес предпочете да остане на "Анфийлд роуд". Това отваря широко вратата на Митко към "Арсенал". Сериозна опция обаче остава и "Тотнъм", довери източникът ни.

Договорът на Бербо с "Фулъм" изтича през лятото и той няма да излезе скъпо на един от двата други лондонски отбори. Желанието на Митко е да се задържи в английската столица.

На "Крейвън котидж" обаче продължават да разчитат на най-добрия си футболист в битката за оцеляване. Мениджърът Рене Мюленстийн опроверга слуховете, че е извадил от състава Бербо за домакинството с "Ман Сити" (2:4).

"Изрита лошо една топка по време на тренировка и получи болки в слабините, доколкото съм запознат", сподели Мюленстийн, "Затова мина обстоен преглед моментално. Пробвахме го дори на заниманието сутринта преди срещата. За съжаление се разбра, че ще поемем огромен риск, ако го включим в игра. Можеше да го загубим за още няколко мача", уточни мениджърът на "Фулъм".