Британският посланик Джонатан Алън бе почетен гост при официалното откриване на офиса на „Провидент Файненшъл България“ вчера. Регионалната централа на компанията за потребителски кредити е на четвъртия етаж в „Бизнес парк Русе“. „Провидент“ постепенно ще разширява дейността си и в близките градове като Бяла, Борово, Две могили, Свищов и Полски Тръмбеш, които ще бъдат управлявани административно чрез клона си в Русе.
Към момента британската компания има 32 служители и кредитни консултанти в Русе и очаква техният брой да достигне 80 човека през 2018 г. Предвижда се броят на клиентите да нарасне от сегашните 460 до близо 5000. Очакваната средна стойност на отпусканите кредити е 600 лева.
Русе е шестият град, в който разширяваме дейността си след успешното стартиране на бизнеса ни в София през септември 2013 г., а след това и в Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. До момента сме инвестирали в България 12 млн. лева и очакваме до края на годината това число да се увеличи с още 5 млн. лева, каза при откриването главният оперативен директор на „Провидент Файненшъл България“ Щефан Попелка. От името на компанията той връчи подаръци на първия консултант и първия клиент от Русе Надя Николова и Адриана Желева.
„Провидент Файненшъл България“ е част от водещата международна група за потребителски кредити International Personal Finance (IPF), която е сред най-влиятелните 250 компании, търгувани на Лондонската фондова борса и е един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа. Групата има над 2.6 млн. клиенти и освен в България, има успешен бизнес в Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, Литва и Мексико.