Георги Аспарухов, Христо Стоичков, Христо Бонев и останалите победители в анкетата за футболист №1 на България са носители на тенекиени топки. Това определение за наградата, която "уж" не го интересува, лепна Ивелин Попов. Капитанът на националния отбор обясни на дълго и на широко пред bTV, че не се сърди на никой и за нищо. Според него обаче всеки играч си имал близки журналисти, които го бутали. "Не съм разочарован. Бях такъв, когато съдията ни закла на мача с Армения. За такива награди, анкети - няма как да ме трогнат, защото съм друг тип човек. След като съм втори, значи според журналистите годината не е била добра за мен. Благодаря на колегите за тяхното мнение. Те ме уважават, аз тях също. Но в крайна сметка класирането е друго", обяви Попето.

Той вкара и нова нотка във версията си за отсъствието си по време на церемонията. Ивелин участвал в телевизионно предаване и след това му се наложило спешно на пътува за Истанбул. Запознати обаче твърдят, че той е бил на сватба по същото време.

"На абсолютно всички, които получиха призове, писах sms. Всички ми отвърнаха, всичко си е перфектно. Капитан съм, няма за една тенекиена топка да си развалям отношението с останалите", каза още Ивелин. Попов не се появи на церемонията, на който Иван Иванов - Русия беше обявен за футболист №1 на България за изминалата година.