ГЕРБ ще проведе разговори с всички партии, влезли в 43-то Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на партията на Бойко Борисов.

ПП ГЕРБ ще инициира провеждането на преговори с всички партии, които влизат в 43-то Народно събрание. Това реши на свое заседание Изпълнителната комисия на партията. Членовете на ръководния орган на партията решиха още ГЕРБ да излъчи преговорен екип в състав Цецка Цачева (ръководител), Румяна Бъчварова и Менда Стоянова. И трите са членове на ИК на ГЕРБ.

Преговорите с парламентарно представените партии ще започнат от понеделник и ще се проведат в седем последователни дни в поредност според получения резултат на изборите. Разговорите ще се провеждат в сградата на Народното събрание. По време на срещите ще се води стенографски протокол. След края на всяка среща представителите на двете партии ще дават съвместни изявления пред представителите на медиите.

След преговорите, ГЕРБ ще проведе втори кръг консултации. От страна на ГЕРБ, в тях ще участват членовете на Изпълнителната комисия на партията под ръководството на председателя на партията Бойко Борсов.