Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн разкри, че е имал огромен скандал с мениджъра на тима Сър Алекс Фъргюсън, преди да напусне "червените дяволи" през 2005-та.

В новата си книга The Second Half (Второто полувреме), Кийн разказва за този скандал, както и за скандал с Петер Шмайхел по време на предсезонно турне в Азия.

Бившият ирландски национал напусна Ман Юнайтед през 2005-та, и се присъедини към Селтик.

Въпреки че е един от най-успешните капитани в историята на клуба, Кийн напусна след проблем с помощника на Фъргюсън Карлос Кейрош, а после - и със самия Сър Алекс.

"Казах на Фъргюсън - "Може ли да играя за друг отбор?" - и той ми отговори - "Да, можеш, защото така или иначе ще скъсам договора ти." Така че си помислих - "Ок, ще си намеря нещо друго." Знаех, че има заинтересовани от мен отбори. Казах му - "Мисля, че приключихме", и си помислих - "Ш****а п***а" - и му казах още - "Това е, тръгвам си"," това пише Кийн в биографията.

Рой Кийн споделя и за история с Петер Шмайхел - в нея имало и доста алкохол - "Той ми каза - "Писна ми от теб, време е да си решим въпроса". Казах му - ОК - и се сбихме. Сигурно продължи десетина минути. Имаше и доста шумотевица - Петер е доста голям."

"Освестих се на сутринта. Смътно си спомнях какво се е случило в боя. Впоследствие започнаха да ми изплуват спомени. Ники Бът също ми разказваше какво е станало. Бъти беше рефер на боя. После го питаха Питър на пресконференция, защо е със синьо око..."