Полицейска акция „Безопасност в автомобил и на велосипед“ се провежда в региона и ще продължи до края на месеца.
Една от целите е да се затегне контролът върху велосипедистите, тъй като напоследък почти не минава ден без катастрофа с участие на човек на колело. Често колоездачите стават жертва на отнето предимство, но никак не са редки и случаите, в които те карат не според правилата за движение по пътищата, а според собствените си разбирания.
Последният засега инцидент с велосипедист се е случил 10 минути преди полунощ в събота на кръстовището „Битоля“-“Плиска“. Кола навлязла откъм ул.“Битоля“, отнела предимството на мъж с колело по „Плиска“ и го съборила на земята. От удара велосипедистът е получил контузия на главата, счупен му е носът и има рана на брадата. Настанен е в отделението по обща хирургия.
Другата тема в проверките са детските столчета в автомобилите, които наистина спасяват живот и последното доказателство за това е 4-годишният Красимир, който оцеля без драскотина, след като семейният ситроен излезе от пътя край Волово на 26 септември. Въпреки доказаната полза от тях обаче, все още има немалко родители, които возят малчуганите си без специалните предпазващи съоръжения.