Великотърновският апелативен съд потвърди присъдата на Русенския окръжен съд, с която Юлиян Спасов бе вкаран за 25 години в затвора за убийство заради пари. Заради самопризнанията, които Спасов направи делото се гледа по съкратената процедура. Така убиецът получи възможност да намали присъдата си и вместо доживотен затвор получи 25 години зад решетките. И той лично, и защитата му обаче оспориха наказанието като несправедливо тежко.
40-годишният Спасов призна, че на 11 март миналата година е убил хладнокръвно и с особена жестокост приятеля си Иван Михайлов посред бял ден в дома му. Той е наръгал с нож Михайлов четири пъти по челото, три пъти по врата, освен това го е мъчил и с електрошок по брадата. Смъртоносната рана, която е поставила край на живота на възрастния мъж, е била на гръбначния мозък. Самият Спасов призна пред съда, че е сторил голям грях и че е убил 70-годишния Михайлов, защото го е било страх от него.
Преди години Спасов бе лидер на младежкия СДС в Русе и зам.-председател на националното ръководство. Името му обаче отдавна е опетнено заради фалшива юридическа диплома и представяне за адвокат, каквито права няма. Той бе замесен и в измами с имот на ул.“Александровска“. Най-вероятно в съдебен спор около това се корени и убийството на Михайлов, който също е бил замесен и в измамната схема.
Присъдата може да се обжалва и пред Върховния касационен съд.