Григор Димитров запази десетото си място в ранглистата на АТР, която беше оповестена тази сутрин. 23-годишният българин, който миналата седмица достигна до четвъртфиналите на турнира в Пекин, остана с актив от 3710 точки. Лидер в класацията продължава да бъде Новак Джокович 12 150 точки. Втори е Рафаел Надал с 8455 точки, а на трето място е Роджър Федерер с 8170 точки.

Димитров запазва мястото си и в класацията „Race to London”, която определя участниците във финалния „Мастърс” на 8-те най-добри тенисисти през годината. В нея 23-годишният хасковлия е 11-ти с 3405 точки и изостава с 335 точки от канадеца Милош Раонич, който в момента заема последното място, даващо право на участие в турнира.

Цветана Пиронкова отбеляза прогрес със седем позиции и стартира седмицата като №44 в ранглистата на WTA.

Първата ни ракета тази седмица ще вземе участие в турнира в Линц с награден фонд 250 000 долара. Първа нейна съперничка ще бъде участващата с покана на организаторите представителка на домакините Лиза-Мария Мозер. Евентуално във втори кръг Цвети може да спори с водачката в схемата Южени Бушар.

В челото на ранглистата настъпиха няколко промени, като основната е, че победителката от Пекин Мария Шарапова се настани на второ място в класацията. Маша измества Симона Халеп и Петра Квитова, която беше нейна съперничка във финала в китайската столица.