Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун продължава разправата със свои роднини. Той е изпратил няколкостотин свои роднини в лагери за политически затворници, пише „Дейли Телеграф“. Арестите били извършени няколко часа след екзекуцията на чичото на севернокорейския лидер.
11 дни след екзекутирането на втория човек в управлението на страната, севернокорейците изглеждат все по-верни на своя лидер. Във всички учреждения, промишлени предприятия, селски стопанства и училищата се провеждат митинги в подкрепа на Корейската трудова партия.

Корейците пишат “писма за вярност”, в които обещават “да бъдат предани на висшия ръководител на страната, маршал Ким Чен-ун”. По митингите се възхвалява неговото управление, а по улиците са разлепени плакати с красноречиви надписи  “Признаваме само вас, ще ви бъдем верни докрай, скъпи другарю”.

В Северна Корея е честа практика роднините на някой, който е признат за виновен и наказан, да бъдат пращани в трудови колонии.

Но мащабите на арестите този път показват до каква степен Ким Чен-ун се опитва да заличи спомена за своя чичо и бивш наставник от историята на страната.