Отборът на Левски направи равенство 1:1 при гостуването си на Марек в мач от 11-ия кръг на "А" група и пропусна възможността да се върне на второ място в класирането.

"Сините" контролираха събитията на терена през целия двубой, но домакините се отбраняваха стабилно и заслужиха точката. Още в първите минути двубоят бе временно прекъснат, след като част от феновете на Левски се възползваха от необяснимата липса на полиция на стадион "Бончук" и потърсиха саморазправа с привържениците на Марек. Реферът Георги Игнатов спря мача за три минути, след което играта бе подновена.

Всичко по-интересно се случи през втората част на двубоя. В 62-та минута Златко Бонев бе изведен сам срещу Пламен Илиев и откри резултата, като останаха съмнения за нарушение за игра с ръка на Марио Близнаков в атаката преди гола. 4 минути по-късно Игнатов свири спорна дузпа за Левски след единоборство между Аниете и Николов, но вратарят на Марек Емил Михайлов спаси удара на Гаджев от бялата точка.

В 79-та минута гостите получиха право да изпълнят втора дузпа, като този път нямаше никакви съмнения, след като Виячки спря центриране на Мирослав Иванов с ръка. Деко реализира наказателния удар и изравни резултата, но до края възпитаниците на Георги Иванов не успяха да стигнат до нов гол и си тръгнаха само с точка от Дупница.

След това равенство Левски заема трето място в класирането с 20 точки, докато Марек се изкачи до 9-та позиция с 9 точки.