Над 50 обяви за продажба на булдозери, „Ауди А6“, „БМВ 3“, „Мерцедес С-класа“, „Фолксваген Голф“, „Фолксваген Пасат“, „Пежо 307“ и „Опел“ ударно привлекли вниманието заради ниските цени, на които се предлагали в cars.bg. Само за 1 седмица - между 21 и 29 януари 2013 година, 12 души от цяла България капарирали сносните коли с мисълта, че са направили сделката на живота си. Част от хваналите се на въдицата са собственици на автокъщи в Пещера и Пазарджик. Според прокуратурата виновници за измамата са 23-годишният русенец Александър Димитров и 22-годишният Иван Стайков. А парите са превеждани на трети човек - Евгени Аргиров, който не е подсъдим по делото, а е сочен за финансово муле. Защитникът на Александър бе категоричен, че на подсъдимата скамейка трябва да бъде именно Евгени и че ще стигне до търсене на справедливост в Страсбург. Състав на Русенския районен съд сметна, че Александър е единственият замесен в измамната схема и го наказа с година и половина затвор при първоначален строг режим. Соченият за негов съучастник Иван обаче бе признат за невинен. Присъдите най-вероятно ще бъдат оспорени пред Окръжния съд и от прокуратурата, и от подсъдимите.
Всички жертви са подлъгани по един и същ начин. След като харесали колите, се обаждали на посочения за контакт телефон, който вдигал представящ се за Евгени Аргиров мъж. Според обвинението това обаче е бил Александър. Обяснявал, че чака автовоз от Италия и до дни чудните автомобили щели да бъдат доставени в района на Шумен. Тъй като колите били апетитни, искал кандидат-купувачите да му превеждат капаро. Така само за една седмица сметката на измамниците набъбнала с 6450 лева. Най-набутан се оказал бизнесмен, който платил 3000 лева авансово за булдозер. Той е и последният подлъган клиент. Мъжът се конституира като частен обвинител и граждански ищец и поиска виновникът да го обезщети с 3000 лева, а съдът реши, че Алексадър трябва да му плати сумата. Останалите изгорели с между 150 и 1500 лева. Част от хората висели с часове на 5-ти километър край Шумен, за да чакат въпросния автовоз от Италия, но нито получили коли, нито парите им били върнати. Пробвали да потърсят отговорност от Евгени, но телефонът му бил изключен, а от обявите в cars.bg нямало и следа. Повечето от тях подали жалби в полицията и така започнало разследването на случая. Според обвинението обявите са пускани от стаята на Иван в студентското общежитие.
Самият Евгени разказа пред съда, че се запознал с Александър и Иван случайно в Селеметя. Те търсели някакъв човек и от дума на дума му обяснили, че сметките им са запорирани и търсят съдействие от някого, на когото могат да използват банковата сметка. И тъй като имал нужда от пари, Евгени се съгласил да им помогне. Нямал обаче представа за какво става дума - обаждали му се, когато трябва да ходи да тегли пари, след което им предавал парите и получавал 10% комисиона за услугата. Александър се представял с името Жоро, а с Иван така и не се запознал. Основната работа вършел въпросният Жоро, а Иван само го придружавал за всеки случай до банката. Впоследствие от полицаите разбрал, че двете сочени за измамници момчета са се представяли с неговото име и данни като търговец на коли.
Версиите на Александър и Иван обаче са далеч по-различни.
„Познавам Евгени от края на 2012 година, когато продаваше „Фолксваген Голф“ в mobile.bg. Той ми обясни, че търгува с коли. След време си търсех работа и се сетих за него като човек, който може да ме наеме. Разказа ми, че има познати в Италия и може да се снабди с коли на добри цени, а аз предложих да му сътруднича. Когато сме се виждали, телефонът му непрекъснато звънеше и разбирах, че разговорите са за автомобили“, обясни пред съда Александър. И разказа, че е направил услуга на Евгени, като е публикувал обявите за продажба на колите в интернет. Впоследствие, на 19 февруари, бил задържан, по негови думи показно и срамно пред десетки състуденти в Русенски университет, без изобщо да знае по каква причина. Научил след няколко дена от публикация във вестник „Утро“. В затвора в Ловеч Александър развил диабет, който макар да не е инсулинозависим, не можел да лекува, тъй като нямало лекар. Момчето има съдебно минало, което първо започнало с пробация, а след това има и условни наказания.
Иван пък разказа пред съда, че с Александър се познават от дълго време. И двамата живеят в Две могили. Знаел, че Александър планира да върти общ бизнес с коли с Евгени. Случвало се да придружава Евгени до банки, за да тегли пари, но нямал представа защо. Помолили го били от човещина.
Телефонът, от който са водени разговорите за пуснатите за продажба коли, е открит в колата на Александър. Полицейска проверка установила, че сим-картата е купена срещу 50 лева от пазар в София, както и че апаратът не се е ползвал от Евгени, а от Александър.