1 300 000 евро са източени от банковите сметки на стотици хора от Европа, Австралия и САЩ. Това стана ясно по време на разглеждането на мерките за неотклонение на задържаните за участие в международна престъпна схема трима русенци. Бандата действала от 2011 година и основните играчи в нея най-вероятно са чужденци. Българите обаче получавали банкови преводи, а така наречените мулета са основно русенци. За тартор на схемата е сочен собственикът на автокъща Симеон Симеонов.
Мерките за неотклонение обжалваха трима от групата - смятаният за дясната ръка на Симеонов Венцислав Дечев, Антон Маринов и Кирил Иванов. Иванов, който е под домашен арест, обаче оттегли жалбата си, тъй като не искал съдии и прокурори от Русе да гледат делото му. Маринов, който е задържан в разградското село Костанденец, се оплака от влошено здраве и невъзможност да се грижи за двете си малки деца и поиска да бъде пуснат от ареста. Прокуратурата подчерта високата степен на организираност на схемата и високото място на Маринов в нейната йерархия. Затова държавното обвинение бе категорично, че и Дечев, и Маринов трябва да останат да чакат присъди под стража. Освен това поиска да получат 2-месечна забрана да оспорват мярката си за неотклонение с цел да не бавят разследването.
Съдът уважи мотивите на прокуратурата и остави задържаните в ареста. Решението може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.