Чувствам се като милионер, каза в типичния си шеговит тон канадският милионер и строителен предприемач Игнат Канев, но този път имаше предвид четиримесечната си внучка Игнатия-Анна. Малкото бебе за първи път е в родината на дядо и баба, но вече се радва на истинско топло отношение, каквото има само у дома.
Канадският магнат пристигна вчера в Русе, за да „нагледа“ Канев център и да се срещне с приятелите си от Русенския университет преди да отпътува за родното Горно Абланово и да отпразнува сред роднини 88-мия си рожден ден в новата сграда на читалището.
Бях най-възрастният пътник в самолета сега към България, но бих искал и догодина да дойда, за да открием още нещо ново, каза бизнесменът и намекна, че заедно със семейството си обсъждат продължение на Канев център. Тази модерна сграда се превърна във важна част от живота на Русе и на България, каза ректорът проф.Христо Белоев и със специално подготвена презентация бяха изредени всички събития, случили се на територията на центъра.
Надявам се и в Горно Абланово да са доволни хората от това, което направихме там. Птица, която се срамува от гнездото си, не трябва да живее - така знам аз, затова винаги ще помагам с каквото мога на родния си край, каза развълнувано от предстоящото откриване в понеделник на Горноаблановския Канев център дарителят.
Бих искал внучката ми Игнатия-Анна да се гордее с мен така, както аз се гордея със своите родители, своето село и хората, с които съм израснал, каза Игнат Канев и думите му просълзиха гостите в заседателната зала на модерния Канев център.