Три първи награди донесоха от музикални конкурси възпитанички на преподавателя в Националното училище по изкуствата Вили Икономов - Жулиета Иванова, Петя Георгиева и Габриела Иванова.
Петя и Габриела бяха отличени с призовите места в международния конкурс „Воларе“ в Румъния. Като член на Световната асоциация на фестивалите и артистите WAFA Вили Икономов беше поканен в журито, оценяващо талантите от Русия, Италия, Молдова, Украйна и др. Момичетата получиха и покани за участие на конкурси в Молдова и Украйна.
Пак в края на септември Жулиета Иванова от студио за поп и джаз „Икономов“ представи школата на маестрото на 10-ия фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“. Жулиета получи златен медал, диплом и грамота. Преди това тя се завърна от друг конкурс в София, който се проведе под егидата на кмета Йорданка Фандъкова. Там бе отличена със специална награда и покани за участие в международни конкурси.
В момента маестро Икономов започва усилена подготовка за 28-ото издание на международния конкурс за млади изпълнители „Северно сияние“, който се организира съвместно с Община Русе от 14 до 16 ноември.