Трима пияни и агресивни сборджии стигнаха до съд, след като се превъзбудиха по време на празника на Смирненски в събота. Приятелите пили в изобилие в селската кръчма, след което решили да отидат до центъра, където бе организирана празнична програма и концерт на поп-фолк певицата Малина.
37-годишният А.С. колабирал от огромното количество погълнат алкохол и припаднал съвсем близо до сцената, където били събрани стотици хора. 32-годишният му другар С.Ч., който е единственият осъждан, веднага тръгнал да му помага. Колабиралият обаче се съвзел и между двамата се разразил конфликт, който прераснал в блъскане и реч на висок тон. Полицаите, които охранявали празничното събитие, веднага реагирали, за да разтърват двамата приятели. В този момент обаче се намесил третият от групичката - 29-годишният брат на С.Ч., който се насочил към униформените и грубо и ги избутал с ръце. Полицаите успели да разделят огнените братя, но тъй като намеселият се последен малък брат Т.Ч. продължавал да буйства, му сложили белезници. През това време припадналият от алкохола живнал и дори се качил на сцената, съборил говорителите и счупил лампа. Братята били откарани в русенската болница, а колабиралият - изпратен да изтрезнее в дома му в Глоджево.
И тримата се разкаяха за случилото се на 27 септември, но така или иначе стигнаха до съд за дребно хулиганство. Най-тежко го отнесе 37-годишният А.С., който заради предизвиканото сбиване и чупене на чужди вещи ще трябва да лежи в ареста четири денонощия. Нарушаването на обществения ред пък резервира на братята С.Ч. и Т.Ч. легла в ареста за три денонощия. Решението на Районния съд може да се обжалва пред окръжните магистрати.