Три приятелски семейства арогантно превърнаха детската площадка до блок „Бояна войвода“ в квартал „Здравец Изток“ в кръчма на открито. Шестимата възрастни всяка вечер пируват до късно край играчките и гонят децата, за да не им пречат. Поредният им гуляй едва не струва живота на 4-годишно момченце. Това съобщиха в „Утро“ възмутени и безпомощни да се справят  с проблема съседи. Проверка на „Утро“ вчера установи, че детската площадка е осеяна със салфетки, празни бутилки от бира и опаковки със снакс.  
Кошчето за боклук също бе препълнено с пръчици и празни опаковки от бира.
Във вторник в 19.30 часа малчуганът бил изпъден от люлките от тримата мъже и съпругите им, за да не им пречи. Детето излязло на ул.“Рига“ измежду две коли точно срещу блок „Желю войвода“ и върху него връхлетял „Форд Фиеста“. От удара детето влязло под колата и по чудо се разминало с най-страшното благодарение на светкавичната реакция на шофьора на форда, който направил всичко възможно да убие скоростта.
Наглостта на купонджиите преминала всички граници, когато след инцидента се нахвърлили върху майката, защото не си била пазела детето. Скандалът се разминал без побой само заради бързата намеса на съпруга на нападнатата жена и брат му, но продължил на висок глас до идването на полицията.
Момченцето било откарано в болницата, където прегледът на скенер показал малък хематом на мозъка. Малчуганът е освободен за домашно лечение.
За инцидента съобщиха вчера в „Утро“ бащата на детето Деян Минков и брат му Милен.
„Това се случи, защото цяло лято три семейства пируват на детската площадка с бира, снакс и чипс и не дават на децата да игрят на люлките, пързалките и на другите играчки“, уточниха двамата братя.
По думите им гуляите на шестимата възрастни започвали след 17 часа, когато изтича работното време на патрулите на КООРС.
„От един месец сме подали сигнал в прокуратурата, който е заведен в деловодството, но досега нямаме отговор“, допълни бащата Деян Минков. Вчера той и брат му Милен записаха час за среща с кмета Пламен Стоилов идния вторник, за да го запознаят със ситуацията на детската площадка и да поискат съдействие за разрешаване на проблема с трите семейства.
„Утро“ се свърза с кмета Стоилов, който заяви, че няма да чака приемния си ден и ще се срещне с братя Минкови веднага.
„Няма да търпя такива безобразия, площадките са направени за децата, а не за пиянски оргии на възрастни. Незабавно ще предприема всички необходими мерки за връщането на площадката на децата“, заяви още Стоилов.