Президентът на ЦСКА Александър Томов предложи договор за сътрудничество с ФК „Дунав“. Предложението бе направено на среща във вторник вечерта с изпълнителния директор на русенския клуб Теодор Георгиев.
„Готови сме на взаимопомощ във всяка област. Ако вашият треньорски щаб хареса момчета от нашата школа, бихме ги изпратили да помагат на вашия тим“, заяви Томов.
„Утро“ прояви интерес дали планираната преди време контролна среща между „Дунав“ и ЦСКА в Русе ще стане факт, още повече, че изпълнителният директор на „червените“ Александър Тодоров и техническият им шеф Иво Котев бяха обещали да съдействат за уреждането на такъв мач.
„Възприехме стратегия да играем в паузата на първенството на стадион „Българска армия“. Такова е желанието на Стойчо Младенов. Освен това на свободната дата - 11 октомври, ще празнуваме 70-годишния рожден ден на нашия именит футболист Петър Жеков с домакински двубой срещу „Раднички“. Може би в някой друг момент ще премерим сили и с „Дунав“. Моето искрено желание е да се срещнем с вашия отбор като съперници в „А“ група“, пожела Томов.
На въпрос от „Утро“ докога ЦСКА ще ангажира толкова много чужденци на фона с постоянните си финансови проблеми, босът на „армейците“ отговори, че лично настоял пред Стойчо Младенов за постепенно налагане на юноши от „червената“ школа. Иначе стана ясно, че двама от чужденците ще си ходят много скоро. „Утро“ подразбра, че става дума за левите бекове Мисиджан и Супусепа.
В Русе бе и легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов-Джони. Джони заяви, че редовно следи за резултатите на родния си „Дунав“ и добави, че е впечатлен от лекотата, с която отборът печели мачовете си.
„Разбрах, че в тима играят млади и надеждни футболисти. Освен това ми казаха, че Община Русе стои зад този отбор. Това ме радва. Крайно време е „Дунав“ да се върне на голямата карта в българския футбол“, заяви Велинов.