44-годишният Красимир Н. заяви пред съда, че изпълнението на наложеното му наказание пробация е непосилно за него и предпочита да получи условна присъда. Това всъщност е парадокс, който почти не се среща, тъй като мъжът реално рискува да влезе в затвора, ако в близките години се разпише с още някое провинение.
Мъката на русенеца започнала покрай дело за неплащане на издръжка на обща стойност 2340 лева. Той бил осъден задочно през март тази година, тъй като от декември 2011 година до октомври 2013 не плащал издръжка на бившата си съпруга за отглеждането на детето им. Красимир обаче работел и живеел в Германия и изобщо не разбрал, че вече има съдебно досие, до деня, в който бил обявен за национално издирване. И тъй като не се явявал на задължителните три подписвания, от пробационната служба поискаха наказанието му да бъде заменено с по-тежко. А това срещна пълното разбиране и съгласие и на самия провинил се баща.
Физически не мога да се явявам пред пробацията три пъти в седмицата, все пак съм в Германия, заяви Красимир и с това констатира, че най-леката възможна присъда за него е безумно тежка за изпълнение.
В крайна сметка Русенският окръжен съд сметна, че мъжът трябва да изтърпи 5 месеца и 9 дни условно и 3-годишен изпитателен срок. Решението може да се обжалва, но до това най-вероятно няма да се стигне.