Непълнолетно момче е уличено в три грабежа в Русе с нанесен побой в различно съучастие с още четирима младежи на възраст от 17 до 22 години.
Началото на серията от нападенията било дадено на 1 юни в полунощ. Тогава 18-годишно момче било нападнато от петима на ул.“Чипровци“. Четирима нападатели хванали жертвата, а петият му нанесъл две-три крошета и му издърпал мъжка чантичка с мобилен телефон и ключове за жилището. Още същата нощ потърпевшият младеж отишъл във Второ РПУ, подал сигнал и обяснил, че биячът е на 17-18 години, около 170 см, мургав, слаб, с тъмно кестенява коса.
На 11 юли призори в управлението постъпил сигнал от болницата за пребит мъж на 23 години, който пострадал по същия начин - момче на около 17 години го било и ограбило, докато други три го държали. Побоят станал на кръстовището между улиците „Битоля“ и „Доростол“. След като бил докаран до безпомощно състояние, нападателите му задигнали чантичката с лични вещи в нея.
На 6 септември през нощта във Второ РПУ постъпил трети сигнал за грабеж с побой. Тогава 19-годишно момче се оплакало, че около 22.10 часа е било нападнато на ул.“Слави Шкаров“ в „Чародейка“ от четирима младежи. Тримата го хванали здраво, а четвъртия му нанесъл няколко крошета и ритници по тялото, след което му задигнал черна кожена чантичката с портмоне, лична карта, 60 лева, гривна и карти за отстъпки в хипермаркети.
Дежурният на портала разпознал в описанието на побойника синът на известен в управлението бандит, който нито учи, нито работи, но е тренирал бокс. Сформирана била група от униформени, които задържали агресивния млад боксьор у дома му и го вкарали в ареста.