Засят пред жилищен блок здравец станал повод за гръмовен скандал между две съседки. А попарата накрая изсърбал мъжът на недоволната от градинката жена, който отишъл да въдвори ред и да усмири двете огнени дами. Случаят е от Кубрат, но делата се гледаха в Русе.
Здравецът в градинката станал повод за кавга, тъй като миналото лято в него се била сгушила змия. Влечугото стреснало играещите навън деца и ядосало бабата на един от малчуганите. Затова тя настояла цветарката да оскубе здравеца, защото ставал повод за опасни ситуации. Отсреща обаче чула, че ще направи това само след като бъде преместена пейката пред блока, на която комшиите одумвали градинарката. Тлеещата с години вражда за подобни битовизми се превърнала в словесен диспут на висок тон, който бил чут от мъжа на стреснатата от змията баба. Той излязъл пред блока и наредил на жените да престанат да се карат, но цветарката му се опълчила и гордо заявила, че не я е страх от него, тъй като няма какво да й направи. Като чул тези думи, той я хванал за лявата предмишница, завъртял я в посока на дома й и й казал да се прибира. Това пък станало повод за жалба в полицията, предупредителен протокол двамата да избягват подобни конфликти и тъжба в съда.
Заради психическото страдание от причинените кръвонасядания градинарката поиска 1000 лева обезщетение. На първа инстанция Русенският районен съд оправда сочения за виновник и отхвърли иска. Окръжните магистрати обаче се оказаха на друго мнение. Те осъдиха Н.Н. за това, че на 14 август 2013 година издърпал Г.Д., като му наложиха да й плати 500 лева обезщетение, както и да покрие още 500 лева разноски. Решението е окончателно.