Натискането на газта на мощни автомобили от непълнолетни тийнейджъри във Ветово отдавна вече не е новина. Редовно в Русенския районен съд вървят дела срещу деца, които си умират да усетят тръпката от шофьорското място. А както изглежда, те нямат страх от наказанията, които им се налагат, дори и да ги хващат за пореден път зад волана. Причината - обикновено ги наказват с обществено порицание - най-често чрез прочитане на присъдата по радиото или залепването й на табло пред сградата на Общината във Ветово, и това трябва да ги накара да се поправят.
Последният такъв случай на автоманиак, който още няма 18 години, завърши по същия начин - Д.Б. ще трябва да чуе по радиото името си и извършеното от него нарушение. Наказанието може да се обжалва, но до това почти никога не се стига.
Тийнейджърът, който нито учи, нито работи, бил хващан първо да кара мотопед, а след това и мощно БМВ. Той бил забелязан от полицаи заради рисковите маневри, които предприемал, и стигна до съд.
За щастие и при този, и при повечето подобни случаи пострадали няма, но риск от произшествия със сигурност съществува. Сигурно е и друго - че младежите едва ли са стресирани от наказанията си и едва ли ще се откажат отново да седнат зад волана, рискувайки не само чуждото, но и собственото си здраве.