„Дунав 8806“ спечели пред своя публика поредната купа „Русчук“. След края на турнира „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Георги Божков.

- Г-н Божков, каква е оценката ви за играта на вашия тим?
- Ясно е, че има какво да подобряваме и че не сме в оптимална форма. До началото на първенството има доста време, така че всеки отбор ще прави корекции в стила си. Това важи и за нас. Имаме резерви в нападение. На моменти останах доволен от действията ни в защита.
- Как се представиха според вас новите попълнения Латриша Лъвингс и Тамара Баич?
- Рано е за генерални изводи. Истината е, че Баич се вписва по-бързо в отбора, но обяснението е налице - има много повече опит, темпераментът й е характерен за българския манталитет, няма кой знае какъв проблем с езиковата бариера. Тамара ме грабна със сърцето си на биткаджийка и с афинитета си към атрактивния баскетбол.
- Как ви се сториха новите на практика отбори на „Нефтохимик“ и „Монтана“?
- И двата тима стоят по-високо като игра и селекция в сравнение с предишния сезон. Останах много впечатлен от американката в „Монтана“ Кортни Дювър. Тя направи 3 много силни мача и неслучайно бе избрана за най-полезна състезателка на турнира.
- На фона на тази конкуренция първенството, макар и във формат с 6 тима, би трябвало да е изключително оспорвано и интересно.
- Със сигурност ще е така. „Рилски спортист“ привлече 3 чужденки, но на практика не знаем какво става с този отбор. Едва ли ще е по-слаб от миналата година. „Хасково“ стяга по традиция силен тим, не сме наясно какво се случва в „Левски“.
- До първия шампионатен мач на 25 октомври има много време. Как ще уплътните тази пауза?
- Оказа се, че сме малко неподготвени за такъв вариант. Ще е доста трудно, но трябва да търсим начини за уреждане на контролни срещи.