61-годишен русенец загина на място, след като се преобърна с „Пежо 106“ в крайпътна нива. Инцидентът стана в събота около 14.30 часа преди разклона за Щръклево в посока от Разград към Русе. На правия и сух участък шофьорът изгубил управлението на колата, навлязъл със скорост в лявата лента и се обърнал в нивата. При преобръщането мъжът, който пътувал сам в колата, счупил прешлените на шията си и издъхнал на място. Пристигналият екип на Спешна помощ само констатира смъртта му. Предполага се, че по време на движение той е отклонил за малко вниманието си и е изгубил контрол над волана. Не се изключва и вероятността да му е прилошало.
Трупът бе изваден, след като служители на пожарната разрязаха колата. След това остатъците от нея бяха извозени с платформа. Тялото бе откарано за аутопсия, която ще изясни причините за произшествието.
В момента на инцидента в насрещното платно не е имало други коли и това е предотвратило челен удар и повече жертви.
Пак в събота, но в 10.30 часа, русенски автомобил „Деу“ се е блъснал в крайпътна канавка на 13 км от Бяла в посока Русе. Според направения от полицията оглед водачът се е движил с голяма скорост по мокрия път. Колата се е унесла, минала е в насрещното движение след десен завой и се е спряла в канавката. Шофьорът се е отървал само с охлузвания и след преглед в МБАЛ-Русе е освободен. Пробата му за алкохол е отрицателна.