„Надявам се, че следващият турнир „Русчук“ ще се играе в новата зала“, заяви на пресконференция вчера старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков. На нея присъства и наставникът на „Войводина“ /Нови сад/ Никола Дабович, стар познайник на Божков от дуелите в Адриатическата лига.
Надпреварата започна снощи с мачовете „Нефтохимик“ - „Войводина“ и „Монтана“ - „Дунав 8806“. Програмата за днес е „Нефтохимик“ - „Монтана“ /17 часа/ и „Войводина“ - „Дунав 8806“ /19/. Утре ще са двубоите „Монтана“ - „Войводина“ /15/ и „Дунав 8806“ - „Нефтохимик“ /17 часа/.
„Турнирът се очертава да е много интересен покрай тотално новите селекции в „Монтана“ и „Нефтохимик“. Сръбският баскетбол пък е традиционна атракция с младите си състезателки“, подчерта Божков.
Той разкри, че покана за участие била изпратена и до „Шепши“, но румънките нямало как да пристигнат, тъй като първенството им започнало на 20 септември.
„Не разбирам защо нашият шампионат трябва да стартира чак на 25 октомври, а не по-рано! Така ще ни се наложи да играем в дните между Коледа и Нова година. Никой няма полза от такава програма“, отбеляза Божков.
Той бе категоричен, че селекцията в „Дунав 8806“ е приключена.
„Отборът ни ще е напълно готов, когато Тамара Баич влезе във форма и Жаклин Златанова е в състояние да играе в официалните мачове повече от 20 секунди“, каза Божков.
По едно време на пресконференцията се появи и самата Баич, която призна, че с тренировки от 10 дни има какво да желае по отношение на формата си.
Оказа се, че двете дъщери на Никола Дабович - Милица и Ана, са сръбски националки и от днес ще играят на световното първенство в Истанбул. Милица дори била капитанка на „плавите“.
„Вашият баскетбол беше на много добро ниво докъм 80-те години, но сега бележи изоставане. Трябва да откриете къде е проблемът“, посъветва Дабович.
Той изрази надежда, че зрителите в зала „Дунав“ ще станат свидетели на зрелищен баскетбол.