Солидно русенско присъствие в известния далеч зад пределите на България ансамбъл за старинни песнопения „Юлангело“ придаде допълнително въздействие на концерта, който певците изнесоха завчера вечерта в Русе. Освен солиста на Русенската опера Пламен Бейков, който от години е част от ансамбъла, издирващ и изпълняващ стари напеви и молитвени творби, в състава на ангелогласните се включиха двама колеги на Бейков. Това са тенорите от Русенската опера Александър Баранов и Александър Александров, които, оказва се, само след една репетиция са се вписали достойно в именития вокален ансамбъл.
Специални адмирации пожъна композицията с „Тебе поем“ и „Возбранной воеводе“, в която бе вплетено изпълнение на глаголическата азбука - „Аз, Буки, Веди, Глаголи...“, прозвучала внушително в изпълнението на баса Юлиан Периклиев. А в песнопението вместо „Радуйся, невесто“ ансамбъл „Юлангело“ пее „Радуйся, Болгарийо“. Позволихме си тази намеса, тъй като така са пели „Возбранной воеводе“ участниците в Априлското въстание в Клисура, обясни диригентът Йосиф Герджиков.
Бурни аплодисменти пожънаха старинните акапелни пиеси от Грузия, Армения, Корсика и Израел, както и обичани класически творби от Русия и България. На финала прозвуча украинската „Сей ден ест торжественний“. А след като ръкоплясканията в зала „Европа“ утихнаха, Пламен Бейков призова публиката да направи дарения в специалната урна за довършване градежа на емблематичната русенска православна църква „Всех Святих“.