28-годишната Керанка Д. не е извършила престъпление от общ характер, като е участвала в офанзивата срещу екипа на бТВ във Ветово, стана ясно от разследването на Русенската районна прокуратура. Затова младата ромка се изправи на съд само за дребно хулиганство. Керанка всъщност е жената в живота на търсения от нападнатите журналисти Атанас с прякор Стамат, за когото има данни, че се занимава с телефонни измами.
На 4 септември, докато си бях всъщи, чух през отворения прозорец викове и въпроси къде е Стамат и отидох да видя какво става. Двама мъже, единият с камера, а другият с микрофон бяха пред портичката на къщата. Изнервих се от непрекъснатите въпроси за Стамат и затова избутах единия от журналистите, разказа Керанка пред съда. После изневиделица дошъл и роднината Росен, който блъснал репортера Росен Цветков. Нападателят все още е задържан под стража.
Керанка сподели, че има две деца, които ходели редовно на училище, но самата тя не работела и се издържала от помощите в размер на 85 лева месечно. Мъжът й Стамат пък продавал машинки и ножове и изкарвал към 350-400 лева на месец.
Наистина преди време бяха хванали Стамат за измами по телефона, но той си призна и сега има дело. Върна част от парите на измамената жена и продължава да събира, за да й се издължи, заяви 28-годишната ромка. Керанка бе категорична, че ако отново дойде екип да прави репортаж и да снима, въобще няма да се показва и няма да прави нищо.
В крайна сметка Районният съд реши, че ветовчанката е виновна за това, че изблъскала репортера и я глоби със 150 лева. Решението може да се обжалва.