Падналият вчера дъжд доведе до три катастрофи за малко повече от два часа с четирима леко ранени, сред които и 4-годишно дете.
В 9.47 часа семейство се преобърна в дере по главния път Бяла-Русе в участъка след Борово в посока Волово. 30-годишен водач изпреварвал ТИР на завоя, но ванът му „Ситроен Пикасо“ се унесъл, преминал в лявото платно, ударил мантинелата и се преобърнал в дерето. При катастрофата освен шофьора леко пострадала и 29-годишната му съпруга, без драскотина за радост се разминало 4-годишното им дете.
Екип на Спешна помощ откарал семейството в болницата в Бяла, където медиците ги прегледали и ги освободили.
10 минути по-късно „Опел Тигра“, в който пътувало семейство и още един мъж, се блъснал в дърво на първия завой след Две могили по пътя за Борово. От удара съпрузите получили натъртвания в гърдите и рани на главите, но опасност за живота им няма.
Черната серия продължила в 12.30 часа със сблъсък на форд с двама румънци в кантона до разклона за Пиргово. Пътуващите от Гърция към дома си момче и момиче се отървали невредими, но колата им ще стигне до Румъния на платформа на Пътна помощ. 
Причината за трите инцидента е висока скорост по мокрите пътища, отчитат от полицията.