Китаристът, автор на редица песни и основател на австралийската рок банда AC/DC Малкълм Йънг напусна групата заради сериозни здравословни проблеми. Слуховете за лошото състояние на музиканта обикалят пространството още от началото на годината, а тази седмица намериха и потвърждение.
В момента Йънг се намира в дом за престарели в източно предградие на Сидни. Учреждението специализира в лечението на пациенти с деменция, съобщава The Sydney Morning Herald, позовавайки се на източник от обкръжението на музиканта.

По думите на източника, китаристът изцяло е изгубил кратковременна памет. „Ако сте в една стая с него, излезете, а след минута това отново влезете, той няма да помни дори кой сте. Той изцяло е изгубил кратковременната си памет. Съпругата му Линда му е осигурила постоянни грижи“, каза още източникът.

Рок бандата е основана от братята Малкълм и Ангъс Йънг през 1973 г. в Сидни и оттогава е продала над 200 милиона албума. По-рано AC/DC обяви, че издава нов албум, озаглавен „Rock or Burst”. Въпреки болестта на Малкълм, групата няма да отмени световното турне, планирано за следващата година.