Читалище „Св.св.Кирил и Методий 1924“ в Средна кула е ограбено в нощта срещу сряда, съобщи пресцентърът на МВР. Апашите са влезли в сградата, след като извадили стъкло от прозорец в тоалетната и успели да се промъкнат през малкия отвор с размери 50х50 см. Отмъкнати са музикална уредба, два усилвателя и 5 тонколони за общо 300 лева.
Това е четвърта кражба в читалището за месец и половина, каза вчера пред „Утро“ библиотекарката в квартала Веселина Маркова. По думите й апашите винаги влизат в сградата през тоалетната, като изваждат решетката на прозореца на тоалетната, после измъкват гвоздейчетата на стъкло и се промъкват през оголената рамка. Първия път са задигнали металните обтяжки на сцената в театралната зала, която след това рухнала. При втория набег прибрали осветителните тела в салона, третия път изтръгнали 50 метра кабели на електрозахранването, а после влезли в пенсионерския клуб в читалището. От него откраднали два сервиза за хранене, радиокасетофон и кафеварка. 
Крадците са едни и същи. През май те на два пъти влязоха в църквата „Св.Св.Кирил и Методий“ в квартала пак през малък отвор откъм олтара, а за 45 дни четири пъти се промъкват в читалището, посочи Маркова. Според нея полицията в Средна кула знае кои са извършителите.