Разследван за измами с продажби на коли по интернет 23-годишен русенец не успя да мине на по-лек режим и остава под стража. Вчера Александър Димитров поиска от Районния съд мярката му задържане в ареста да бъде сменена с по-лека, тъй като в затвора в Ловеч, където изчаква да стартира делото срещу него, е получил диабет и има проблем със зъбите. Според подсъдимия в затвора няма ендокринолог, стоматологът пък се е пенсионирал преди два месеца и няма кой да го лекува адекватно. Съдията обаче не уважи молбата му.
Историята е доста заплетена. През януари 2013 година Александър от Две могили се запознал с Евгени А. от Бяла, който продавал леки коли. Двамата се разбрали Александър да качи обявите за колите на Евгени в сайт за продажба. Това наистина станало от компютъра на неговия приятел Иван С., който е студент в Русе и живее в общежитие. За периода 22-29 януари 12 мераклии от страната изпратили капаро по сметката на Евгени на обща стойност 6450 лева, но коли така и не получили.
Сред ужилените имало и русенец, който през февруари тази година пуснал жалба в полицията. След издирване униформените стигнали до Евгени, но той казал, че дал парите на Александър и на Иван. Те  отрекли да са вземали пари, но в крайна сметка на 19 февруари Александър бил задържан и вкаран в затвора в Ловеч.
Това е станало единствено по показанията на Евгени, каза вчера пред „Утро“ Пламен Маринов - защитник на обвинения в измама Александър. И се зарече, че ако делото се развие негативно за клиента му, ще го отнесе до европейския съд в Страсбург.