Открито писмо до президента Росен Плевнелиев и служебния министър-председател проф.Георги Близнашки изпратиха вчера протестиращите служители на „Топлофикация Русе“. В него те молят за подкрепа в спора с енергийния регулатор и НЕК, заради който продължават да са без заплати.
Вече трети ден изявяваме своето негодувание от работата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и Националната електрическа компания. Трети ден протестираме срещу неизплатените фактури, които ни лишават не само от средства за заплати, а и за закупуване на въглища за нормално посрещане на отоплителния сезон, пише в писмото, подписано от синдикалните лидери в дружеството Ангел Ставрев и Тодор Дечев.
Енергетиците от „Топлофикация Русе“ настояват НЕК да изплати незабавно поне част от дължимите на дружеството 22 млн. лева, като се подпише споразумение за останалите суми, да се въведе строг контрол за работата на балансиращия пазар на електроенергия и да се върнат цените на изкупуваната от ТЕЦ Русе електроенергия на нивото от август 2013 г.
Вчера протестиращи работници и служители от „Топлофикация Русе“ направиха шествие от централата до Дунав мост, където бе организиран кратък митинг.