Присъда за затвор от 5 години и 6 месеца чу вчера 24-годишният Даниел Атанасов. Младият мъж е наказан заради това, че 27 дена след като излязъл от затвора, където лежал за хулиганство, дръпнал от врата на друг младеж златния му ланец. Наказанието на осъдения за десети път мъж бе намалено от Окръжния съд на 3 години и 8 месеца, защото делото мина по съкратената процедура. Присъдата може да се обжалва, но тъй като е почти минималната, която законът предвижда, това най-вероятно няма да стане.
На 11 септември през нощта Даниел причакал Виктор Агапиев пред дома му, когато излизал за работа, издебнал го в гръб и след като го привикал, започнал да го дърпа и блъска. Целта му била златният ланец на врата на младежа, който заедно с висулките тежал близо 9 грама. Синджирът обаче се скъсал и Даниел успял да плячкоса едва 2 грама от 14-каратовия накит, който заложил за 60 лева. Съществена помощ в разследването оказал самият Виктор, който познавал визуално нападателя си и успял да различи лицето и татуировките на врата му. Младежът открил профила на крадеца във Фейсбук и посочил името му пред полицаите.
Младият Даниел, който чака дете, вчера публично се извини за грабежа на Виктор, който застана като частен обвинител по делото. Завидното досие на 24-годишния мъж не остана незабелязано от съда, като дори започнаха предположения колко ли присъди ще натрупа до средната възраст от 67 години, след като има вече 10. , Даниел разказа, че когато не е в затвора, работи на частно като строител и слага топлоизолация. Лоша шега в живота му изиграли неговите приятели, които макар да са със съмнителна репутация, младежът не загърбил, а продължил да общува с тях. В съдебната зала Даниел не беше подкрепен нито от приятелката си, нито от родители и близки. По негови думи той им казал да не идват на заседанието.