Футболистите на „Дунав“ вече очакват жребия за следващия етап от турнира за купата на България, след като отнесоха днес с 4:0 гостите от „Раковски“ /град Раковски/. Момчетата на старши треньора Веселин Великов изнесоха открит урок на професионалистите от „Б“ група, които всъщност се отърваха от още по-сериозен погром. Като се изключи първият гол на Ивайло Раденцов, паднал от дузпа заради игра с ръка, останалите попадения във вратата на „Раковски“ бяха шедьоври на комбинативността, интелекта и въображението във футбола. Растежът на този отбор, създаден на практика само преди два месеца, трябва да бъде забелязан вече от далеч повече публика.
„Дунав“ бутна съперника си на колене с 3 гола до 29-а минута. Първо Раденцов метна вратаря в другия ъгъл с премерен удар от 11 метра, а след това Колев матира състезателя с №1 на фланелката от гостите след изкусен пас зад защитата на Георги Чакъров. Самият Чакъров покачи на 3:0 след подаване в чешка уличка на Мирослав Будинов.
„Раковски“ се посъбуди за малко след почивката и стигна до дузпа за нарушение на вратаря Цанков, но капитанът Петър Атанасов засили топката покрай лявата греда. След този епизод дунавци отново хванаха юздите на мача и създадоха още няколко прекрасни голови ситуации.
Чистата четворка бе оформена в 83-а минута от тарана Мирослав Будинов. Той се възползва от вълшебно подаване зад защитата, прати с финт вратаря за зелен хайвер и търкулна топката в мрежата. Оценката за това попадение бяха дългите аплодисменти на публиката.
И една малка забележка - покрай смелия и офанзивен футбол на „Дунав“ се усеща на моменти известно разсейване в защита. Така гостите стигнаха и до дузпата, която всъщност бе единствената им възможност да ритнат топката към вратата на Цанков. 
Сега изстрадалият русенски футболен фен може само да се надява, че жребият ще прати „Дунав“ срещу някой от грандовете, като първият мач се играе в Русе. Такъв двубой пред пълни трибуни и срещу майстори ще е тест за истинските сегашни възможности на този млад, любопитен, пъстър, вдъхновен и очевидно с добър потенциал русенски отбор.
„Дунав“: Цанков, Колев, М. Димов /Парнаров/, Атанасов, Милчев, Д. Димов, Васев, Чакъров /Читаков/, Будинов, Раденцов, Димитров /Станчев/.