Пежо с френска регистрация се разцепи на две през средата след удар в стълб от тролейбусната мрежа. Двамата мъже от Средна кула, които са били в колата, са настанени в тежко състояние в болницата и борбата за живота им продължава.
Инцидентът e станал в 19.25 часа на бул.“България“. Пежото с двама братя в него е летяло по мокрия път от Средна кула с голяма скорост, но малко преди завоя за Охлюва предните гуми попаднали в локва. Полученият аквапланинг изхвърлил като катапулт автомобила, който се разцепил при зверския удар в стълба.     
Зад волана бил 27-годишният Янко, който изхвръкнал от купето заедно със седалката и паднал на земята, при което получил разкъсване на черния дроб и далака, счупени са и двата му крака. Брат му Петър, на 25 години, е тежко ранен в главата и е с един счупен крак.
Двамата мъже са откарани с линейки в болницата в 19.45 часа, като по пътя медиците, превозващи Петър, са поискали да бъдат пресрещнати от реанимобил, тъй като той изпаднал в кома. Пациентът е настанен в Интензивно хирургично отделение в критично състояние. Янко е опериран още същата вечер, но животът му също виси на косъм. На водача е взета кръвна проба за алкохол, резултатът се очаква.
Пак във вторник, но пообед, шофьор на рено не се съобразил с мократа от дъжда настилка и след ляв завой напуснал пътя в Кацелово и се забил в ограда. От удара возещата се до него жена е получила охлузвания по гърдите и на левия крак. Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна.