Синът на Михаел Шумахер продължи пътя на своя знаменит баща. През изминалия уикенд 14-годишният Мик, който започна да се състезава с моминската фамилия на майка си Беч, а сега просто изписва Junior след името си, стана вицешампион на света по картинг в клас KF Junior. Във финалното състезание на шампионата, провело се във Франция, Мик стартира и финишира втори сред 34 участници, отстъпвайки единствено на британеца Ахмед Енам, който стана и световен шампион.

„Разбира се, че се гордея със своите резултати, но искам да стана световен шампион. Все пак това е само началото на моята кариера” – коментира Мик в интервю пред Gazzetta dello Sport.

Нужно е да се отбележи, че самият Михаел Шумахер никога не е бил световен картинг-шампион, но това не му попречи седем пъти да триумфира с титлата във Формула 1. В момента настойник на Шумахер-младши по световните картинг-трасета е Петер Кайзер, стар приятел на баща му, който е неотлъчно до Младши след ски-контузията на Михаел миналия декември. Бъдещите си планове Мик свързва с по-високите категории в картинга, а едва след това – с формулите, ако все още желае. Баща му продължава възстановяването си, което върви бавно и трудно.

В началото на септември Мик вече спечели вице-титлата на Европа по картинг.