Председателят на Общинския съвет във Ветово Бюлент Гайтанов осъди местния кмет Георги Георгиев заради публично отправени обиди. Гайтанов бил наречен от Георгиев на два пъти „прост“ и „глупак“ в периода от 17 до 19 февруари тази година по време на съвместната им работа за благото на общината. Заради накърнените чест и достойнство шефът на ветовските съветници стигна до съд, а русенските районни магистрати на първа инстанция отсъдиха в негова полза. На кмета Георгиев бе наложена глоба в размер на 2000 лева. Той ще трябва да плати и 2000 лева на Гайтанов заради причинените обиди и страдания. Председателят на съвета всъщност заведе граждански иск за сумата от 3000 лева, но магистратите сметнаха, че понесените от него неимуществени вреди са с 1000 лева по-малко.
Самият Георгиев заяви, че няма време да присъства на подобни съдебни заседания и след като се консултира с адвоката си, ще прецени дали да обжалва решението на Районния съд. Пред „Утро“ ветовският кмет обясни, че след преживения тежък здравословен срив е получил много атаки и допуска, че има хора, които не са доволни, че е оздравял.
15 години съм кмет и никого не съм обиждал, старая се да се държа добре с хората и да намирам общ език с всеки, коментира Георгиев, като изрази съмнения за недостоверни и скалъпени свидетелски показания по делото.