Футболистите на „Дунав“ ще посрещнат днес от 17 часа отбора на „Доростол“ /Силистра/ в мач за първенство на Североизточната „В“ група. В лагера на дунавци няма контузени и наказани състезатели. Светослав Читаков и Николай Парнаров пък се върнаха от сбора на аматьорския национален тим, който загуби с 1:3 контролния си мач срещу „Миньор“ /Пк/. Въпреки че го очаква двубой срещу добруджанци, старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов като че ли все още не може да забрави за дербито през миналата седмица с „Калиакра“ в Каварна /2:2/.
„Още ме е яд, че изпуснахме победата. Погледнато реалистично, „Калиакра“ обаче въобще не е случаен отбор с петимата си основни футболисти, които имат стаж в „А“ група. При 1:0 просто трябваше да вкараме втори гол, да довършим съперника и с аванс от 5 точки да му дръпнем солидно още през есента. Миналото обаче си е минало. Трябва да гледаме напред и да подобряваме играта си. „Доростол“ може да е в дъното на таблицата, но ние трябва да изиграем сериозно този мач“, заяви вчера Великов пред „Утро“. 
Ако се съди по таблицата за класиране, тоталният аутсайдер от Силистра може би ще отнесе доста топки, защото головата му разлика към момента е 1:18. В този смисъл феновете на Градския стадион сигурно ще станат свидетели на рекорден резултат. 
Междувременно ръководството на клуба съобщи, че утрешният мач за първенство на Елитната юношеска група между дунавци и ЦСКА няма да се играе на Градския стадион, а на терена в квартал „Здравец“. Срещата ще започне в 10. 30 часа.
Треньор на „червените“ е бившият централен защитник на „Добруджа“ и „армейците“ Галин Иванов.