Талантливата русенка и носителка на титлата Мис Русе за 2014 година Лилия Андреева смая журито на X factor с изпълнението си на емблематичната песен „Fever“ на Пеги Лий. Особено впечатлен от стройната фигура и от чара на ученичката от Дойче шуле бе Любо Киров, който призна, че е останал без думи още с появяването й на сцената. След като Лили чу четирите „Да!“, които са ключ за продължаване в следващите етапи на музикалната надпревара, четиримата членове на журито откриха приликата й със световноизвестната поп изпълнителка Кайли Миноуг. Мис Русе 2014 бе поздравена за лекотата, с която се изявява на сцената и страхотния външен вид, като освен Любо комплименти й направиха Мария, Саня и естествено Заки.
17-годишната Лилия бе придружена на кастинга от приятелката си Радостина Стоянова, която е известна с отличните си постижения в леката атлетика. Двете бяха конкурентки на конкурса за най-красива русенка, който се проведе през пролетта. Лилия е модел, обича да играе футбол, има афинитет към младежката политика и често се явява по конкурси. Има 5 спечелени първи места и около 20 ленти от надпревари за красота, участва с песента на Алиша Кийс „Fallin“ и в местния формат „Търси се талантът на Русе“.
Освен Лилия, засега е ясно, че Русе ще бъде представен в музикалната надпревара още от 19-годишната Ива Йорданова и 23-годишната Нора Чернева.