България не е сред домакините на европейското първенство през 2020 година. Това стана окончателно ясно, след като Мишел Платини и компания обявиха на кои места ще се провежда надпреварата. Както е известно, за първи път в историята Европейското ще се провежда в повече от една или две държави.

Полуфиналите и финалът на Евро 2020 ще бъдат в Лондон. Това стана ясно на церемонията, която се състоя в Женева. Това значи, че мачът за европейската титла след 6 години ще се играе на "Уембли".

Привилегията да посрещнат три мача от груповата фаза и по един 1/4-финал се падна на Мюнхен, Баку, Санкт Петербург и Рим.

По три мача и един 1/8-финал пък ще има в Копенхаген, Букурещ, Амстердам, Дъблин, Билбао, Будапеща, Брюксел и Глазгоу.

Общо 19 града бяха подали заявка да приемат срещи от Евро 2020, сред които и София. Българските намерения обаче бяха охладени през миналата седмица, когато излезе доклад на УЕФА за всички кандидатури и тази на столицата ни имаше доста минуси. Мераците ни бяха окончателно отрязани днес, когато от УЕФА обявиха Глазгоу като последен град-домакин. Освен София, другите губещи са Минск, Скопие, Йерусалим и Стокхолм.