13 000 лева обезщетение трябва да плати шофьорът с над 35 години стаж зад волана И.К. за това, че на 16 август 2012 година е причинил с камаза си тежка катастрофа. С опасност за живота след удара на кръстовището на ул.“Тича“ с ул.“Петрохан“ се оказала возещата се на мотор А.Д. Водачът на камиона, който не пропуснал движещия се с предимство мотор, вече мина веднъж през съда. Той бе освободен от наказателна отговорност и глобен с 1000 лева заради причиненото произшествие. Сега обаче пострадалата жена поиска обезщетение за преживените мъки. След удара тялото й изхвърчало и се ударило в оградата на съседна къща. Била откарана в интензивното отделение в безсъзнание, а в болницата стояла 20 дни. В началото била неадекватна, след това буйствала, преживяла и неудобството да носи памперси и да не може да се храни сама. 3-4 месеца се движела с патерици, а извън дома си ползвала инвалидна количка. След това започнала да ходи с помощта на бастун, но често получавала световъртежи. Ключицата на лявата й ръка била раздробена и се наложило поставянето на импланти, а болката в нея усеща и до днес. Експертизата по делото пък е заключила, че не е възможно тя да възстанови анатомично увреждането на лявото й ходило. Освен това преживяла истински стрес и не искала да излиза от дома си от страх да не падне и да не си счупи отново нещо.
Водачът на мотора всъщност бил приятелят на тежко пострадалата жена. Оказало се, че той е правоспособен водач на леки коли, но няма книжка за управление на мощни мотори. Мъжът разказал, че във фаталния случай камазът се движел нормално и той очаквал, че ще спре да изчака превозните средства с предимство. Изненадващо обаче шофьорът подал газ и сблъсъкът между камиона и мотора се оказал невъзможен за предотвратяване.
За големите си мъки жената поиска виновният водач да й плати 15 000 лева обезщетение, но районните магистрати й присъдиха 13 000. Решението може да се обжалва.